Anvelope Black Friday 2023 • Ce reduceri s-au anuntat!

Magazine cu Anvelope Black Friday 2023

Magazinele partnere Black Friday s-au pus în mișcare pentru a îți oferi tracțiunea de care ai nevoie pentru a face alegerea corectă pentru mașina ta.

Reduceri Anvelope Black Friday 2023

Am redus doar prețurile, nu și calitatea. Cât despre stoc, din contră, l-am mărit astfel încât să cumperi anvelope pentru toate anotimpurile și toate situațiile.

Branduri de Anvelope Black Friday 2023

Anvelopele sunt unele din cele mai importante elemente ale unei mașini. De aceea, nu ne-am permis să convocăm decât cei mai buni producători din domeniu.

Despre anvelope.

Chiar dacă știm că iarna punem anvelope de iarnă iar în afara iernii punem anvelope de vară, este important să știm caracteristicile fiecăreia.

Anvelopele de vară sunt cele mai frecvent întâlnite anvelope. Sunt mult mai tari decât cele de iarnă și sunt construite pentru a rezista și la temperaturile ridicate ale asfaltului (peste 50 de grade). Sunt mai line și mai prietenoase cu consumul de carburant, dar totuși sunt ineficiente iarna și destul de slabe pe ploaie. Producătorii de top au reușit să reducă din handicapul pe ploaie, dar pentru iarnă nu se recomandă să le folosim. Nu avem nici aderență, nici forță de frânare.

Un caz special îl reprezintă anvelopele cu profilul în V, care sunt dedicate unui stil de condus mai sportiv. Cu o durată de viață mai mică și cu un preț pe măsură, anvelopele în V sunt visul oricărui pasionat de senzații tari la volan.

Anvelopele de iarnă sunt opusul celor de vară. Sunt mai moi și funcționează cel mai bine la temperature mai mici de 7 grade Celsius. Spre deosebire de cele de vară, ele pot fi folosite și în afară sezonului cald, doar că forța de frânare va fi redusă, consumul de carburant va fi mai mare iar uzura va fi accentuată.

Am crede că am face o afacere bună cumpărând anvelope mixte, dar să fie oare acesta adevărul? Adevărul este că sunt un compromis între ambele tipuri de anvelope, fără să exceleze la nici unul din anotimpuri. Chiar producătorii ne sfătuiesc că aceste anvelope sunt bune pentru condiții de ploaie și ninsoare modestă, dar pentru o iarnă ca în povești se recomandă să trecem la anvelopele de iarnă.

Anvelopele run-flat sunt o categorie specială de anvelope și ne salvează parțial din stresul cauzat de fenomenul temut numit pană. Majoritatea anvelopelor run-flat vor continua să meargă 100-150km cu pană, dându-ne răgaz până la prima vulcanizare. Dezavantajul acestor anvelope în schimb îl reprezintă atât prețul cât și faptul că nu sunt atât de comfortabile. Dar poate fi un compromis pe care mulți îl acceptă, doar că să scape de stresul cricului și al sunatului la tractări.

Ultima categorie o reprezintă anvelopele off-road : Mari, adaptate pentru terenul cu adevărat accidentat, anvelopele off-road au un cost pe măsură dar ne și permit să mergem cu ele oriunde. O mașină de teren fără aceste anvelope nu va putea să meargă prea departe pe cărarea neasfaltată. Pe lângă dezavantajul costului, aceste anvelople nu sunt prea bune pe asfalt, resimțind fiecare dâmb, dar și uzând frânele mult mai repede.

Acum că am ținut un mic curs introductiv în lumea anvelopelor, mai rămâne doar să alegeți anvelopele mult dorite.