Jante aliaj Black Friday 2020 • Ce reduceri s-au anuntat!

La ce trebuie să mă uit când vreau să cumpăr jante aliaj?

Ca și pasionați de mașini, te invităm să te uiți la toată colecția în primul rând. Diferențele de performanță sunt insesizabile la majoritatea, așa că alegerea va fi pur cosmetică de cele mai multe ori.

Dimensiunea jantelor este singurul criteriu care trebuie întradevăr gândit. Dimensiunea este notată în inch (1 inch = 2,54 cm) și reprezintă diametrul. De obicei trebuie să respectăm dimensiunea dată în talonul mașinii, dar putem să punem și de alte dimensiuni. Singura condiție este să declarăm la RAR faptul că am schimbat dimensiunea jantelor, dar acest lucru se aplică cam la orice modificare a mașinii care nu corespunde cu cea din talon. Ar fi bine să anunți, amenzile sunt destul de mari plus faptul că ți se pot reține numerele.

Cum influențează dimensiunea jantelor mașina, în afară de aspect?

Regula de bază e simplă: cu cât sunt mai mari cu atât mai adaptate pentru viteză, dar mai incomfortabile. Cu cât sunt mai mici, cu atât oferă un comfort sporit, dar nu te aștepta la performanțe dinamice demne de filmele Taxi.

Anvelopele mai mari vor cere și anvelope mai mari și de cele mai multe ori mai subțiri, asta implicând costuri suplimentare, uzura prematură dar și un grad mai scăzut de comfort deoarece este mai puțin cauciuc între asfalt și tine. Un alt efect secundar îl reprezintă și creșterea consumului, deoarece roata trebuie să învârtă o roată mai mare, deci efort mai mare. La fel cum și frânele trebuie să oprească o roată mai mare, deci un efort mai mare.

Dar toate acestea contează atunci când ne cumpărăm un set nou de jante? Ți s-a întâmplat vreodată să cumperi ceva doar pentru că ți-ai dorit? Chiar ai nevoie de toate abilitățile telefonului pe care îl deții? Chiar îl folosești la maxim? Oare chiar practicalitatea a fost criteriul numărul 1 atunci când ai ales televizorul?

Suntem oameni și facem alegeri cu inima. Nu ai nevoie de jante mari, din aliaj, cu multe spițe, dar când le vezi nu te poți abține și știi că asta va face mașina ta cu adevărat spectaculoasă.

Există o aplicație practică a jantelor de aliaj de dimensiuni mari? Da, există, și anume faptul că asigură stabilitate la viteze mari și pentru a ține sub control puterea livrată de motoarele mari.

Un aspect la care trebuie să te uiți este întreținerea: Jantele de aliaj se pot decoji de la drum, în special de la pietrele care pot sări de pe carosabil direct pe jante. Se poate întâmpla, dacă mergi pe drumuri mai puțin ideale. Nu mă refer la România în niciun caz.

Nu te mai reținem, te invităm să te uiți la selecția noastră de jante de aliaj.