Binocluri Black Friday 2020 • Ce reduceri s-au anuntat!

Te pregătești pentru o nouă escapadă în natură?

Sportul de birdwatching te atrage? Sau poate ai planificat o excursie exotică într-un safari? Atunci cu siguranță vei avea de o pereche de binocluri cu tine.

La ce trebuie să mă uit atunci când doresc să cumpăr o pereche de binocluri?

În primul rând, treaba nu este așa de simplă precum reglarea zoom-ului. Trebuie să stabilim ce fel de binoclu ni se potrivește cel mai mult, pentru ce situație.

Binoclurile sunt de 2 tipuri: Roof și Porro. Dar care este diferența dintre ele?

Atunci când spunem binoclu și ne gândim la design, cu siguranță ne va veni în minte modelul Porro, care a fost design-ul original. De aceea binoclul de tip Porro este și cel mai accesibil dintre cele 2 tipuri. Dacă nu ești pasionat de birdwatching, sau dacă nu vrei să investești prea mult într-o pereche de binocluri, acestea sunt o alegere foarte bună. Diferența principală dintre modele o reprezintă capacitatea de zoom și câmpul vizual la 1000 de metri. Cu cât crește bugetul, cu atât cresc și specificațiile tehnice. De reținut faptul că unele vin cu accesorii incluse, iar unele au și posibilitatea de atașare pe un suport de tip trepied.

Cât despre binoclurile de tip Roof, acestea sunt mai moderne și mai compacte. Chiar dacă inițial nu au fost la fel de performante, astăzi sunt la același nivel cu cele Porro în multe aspecte, dar la nivelul de calitate al imaginii sunt unpic peste. Dar această claritate a imaginii vine și cu un preț pe măsură. Totuși, pasionații de birdwatching, și de natură în general, vor merge aproape tot timpul pe binoclurile Roof.

De ce? În primul rând pentru că sunt mai compacte, iar aventurile în natură necesită întotdeauna planificare, deoarece spațiul este mereu limitat. Iar fiecare economie, oricât de mică, poate să se adune într-o diferență considerabilă a rucsacului. De asemenea, pe lângă faptul că este mai compact, un binoclu de tip Roof are tendința de a fi și mai ușor decât unul classic de tip Porro. Contează acest aspect? Dacă îl folosești în scopuri recreative, în mod ocazional, probabil că nu. Dar dacă ai de gând să faci birdwatching, unde vei folosi binoclurile pentru câteva ore bune, s-ar putea să se simtă diferența.

De asemenea, multe binocluri Roof vin cu ranforsare și dotări necesare pentru a rezista terenului accidentat, pentru că nu se știe niciodată. Iar dacă binoclul este etanș și prevăzut cu sistem anti-aburire, atunci putem spune cu adevărat că binoclurile sunt pregătite pentru orice situație. Acum mai rămâne ca și tu să fii pregătit.

Iar contul tău bancar va fi pregătit pentru această achiziție, deoarece reducerile de Black Friday îl vor face aproape neatins. Cu alte cuvinte, te trimitem în relaxare și natură, iar contul tău bancar va fi la fel de relaxat. Pentru că noi ne asigurăm ca totul să fie cât mai bine.

Așa că îți dorim birdwatching plăcut, sau orice altă activitate în care vei avea nevoie de binocluri.