Memorii RAM Black Friday 2020 • Ce reduceri s-au anuntat!

Vrei să faci cât mai multe lucruri deodată, iar memoria RAM este aici ca să te ajute.

Iar noi suntem ca s─â o ajut─âm, venind cu reduceri substan╚Ťiale. Deja am f─âcut un lan╚Ť de procese care au ca obiectiv final performan╚Ťa sistemului t─âu PC.

Ce pl─âci de memorie aduce campania de Black Friday?

├Än esen╚Ť─â, toate configura╚Ťiile posibile de la to╚Ťi juc─âtorii mari din industrie. Diferen╚Ťa cea mai mare dintre pl─âci le reprezint─â categoria: DDR3 ╚Öi DDR4.

Care este diferen╚Ťa dintre DDR3 ╚Öi DDR4?

Evident, DDR4 este ultima apara╚Ťie ├«n materie de tehnologie, o noutate ┬ácare a debutat ├«n 2014 ╚Öi a fost construit─â special pentru aplica╚Ťiile de nivel ├«nalt.

Avantajul unei pl─âci DDR4 este faptul c─â ruleaz─â la frecven╚Ťe mai mari dec├ót DDR3-ul. Dac─â o plac─â de tip DDR3 se opre╚Öte la frecven╚Ťe de 2133 MHz, de acolo DDR4 ┬á├«ncepe ╚Öi urc─â p├ón─â la 3200 MHz. Ce ├«nseamna asta ├«n mod practic? DDR4 a fost conceput ├«n special pentru configura╚Ťiile la cap─âtul cel mai ├«nalt al tehnologiei, de aceea fiind ╚Öi oarecum limitat ├«n ceea ce ├«nseamn─â implementarea.

Dezavantajul pl─âcilor DDR4, comparativ cu DD3, ├«l reprezint─â pre╚Ťul. Probabil c─â te a╚Öteptai la asta. Dar cu siguran╚Ť─â nu te a╚Öteptai ca reducerile de Black Friday s─â fie at├ót de mari. C├ót despre performan╚Ť─â, diferen╚Ťele dintre DDR3 ╚Öi DDR4 sunt relativ mici, iar DDR4 ├«nc─â este rezervat doar sistemelor de cea mai ├«nalt─â configura╚Ťie. Un alt aspect ├«n schimb care ofer─â superioritate ├«l reprezint─â capacitatea, pl─âcile DDR4 oferind o alegere larg─â ├«n ceea prive╚Öte pl─âcile de 16 GB, pe c├ónd la DDR3 op╚Ťiunile sunt mai limitate.

Un alt aspect important care trebuie luat ├«n considerare ├«l reprezint─â laten╚Ťa CAS, care este timpul efectiv parcurs dintre momentul ├«n care se prime╚Öte comanda ╚Öi momentul ├«n care se proceseaz─â. Coeficientul CAS se m─âsoar─â ├«n nanosecunde, ╚Öi are tendin╚Ťa s─â fie mai mare pentru pl─âcile mai mari. Diferen╚Ťa dintre pl─âci este de nanosecunde sau fragmente de nanosecunde, dar pentru aplica╚Ťiile high-end se poate sim╚Ťi aceast─â diferen╚Ť─â. Pentru majoritatea aplica╚Ťiilor ├«n schimb, diferen╚Ťa este mult prea mic─â pentru a fi sesizabil─â.

Pe l├óng─â aceste lucruri trebuie avut ├«n vedere ╚Öi voltajul la care lucreaz─â pl─âcile de memorie. Una din diferen╚Ťele majore dintre genera╚Ťiile de DDR ├«l reprezint─â ╚Öi voltajul, ceea ce ├«nseamn─â at├ót consum redus c├ót ╚Öi o rat─â de transfer mai mare. Dac─â o plac─â de tip DDR2 func╚Ťioneaz─â la 1.8V, o plac─â DDR3 func╚Ťioneaz─â la 1.8V iar DDR4 func╚Ťioneaz─â la 1.2V. Poate c─â pare o diferen╚Ť─â insesizabil─â, dar la sistemele care func╚Ťioneaz─â cu pl─âci multiple de memorie (iar acest scenariu este cel mai probabil) diferen╚Ťa se poate sim╚Ťi rapid, ├«n special dac─â se utilizeaz─â mai multe sisteme.

├Än mod final, decizia apar╚Ťine doar de tine. ╚śtii foarte bine ce configura╚Ťie ai nevoie pentru sistemul t─âu, iar alegerea dintre DDR3 ╚Öi DDR4 la fel ╚Ťine de sistemul ╚Öi de bugetul t─âu.

Noi tot ce putem s─â facem pentru tine este s─â ├«╚Ťi oferim reduceri substan╚Ťiale la toate componentele IT, iar dac─â dore╚Öti s─â mergi pe AMD Ryzen 7 sau Intel iCore 7, trebuie neap─ârat s─â mergi pe tot ceea ce este de top, pentru c─â dore╚Öti s─â ├«╚Ťi faci cadou cel mai de top sistem.