Memorii RAM Black Friday 2024 • Ce reduceri s-au anuntat!

Magazine cu Memorii RAM Black Friday 2024

Ne-am grăbit și am procesat și am făcut o listă de magazine partnere care să acorde reduceri masive de Black Friday. Sperăm doar că nu am avut latență, pentru că despre thread-uri le-am ocupat pe toate cu informație de cea mai bună calitate.

Reduceri Memorii RAM Black Friday 2024

Noi am redus prețurile masiv pentru ca tu să te bucuri de Black Friday de plăci de memorie RAM de latență redusă și frecvență înaltă. Și am menționat intenționat plurarul, pentru că un sistem de înaltă performanță cu siguranță va avea mai multe în dotare.

Branduri de Memorii RAM Black Friday 2024

Fiind vorba de Black Friday, un eveniment dedicat tehnologiei, nu puteam să ne prezentăm cu nimic altceva decât cu cele mai performante plăci de memorie. Iată care sunt cei mai mari jucători din industria memoriilor RAM, prezente în cadrul campaniei noastre.

Vrei să faci cât mai multe lucruri deodată, iar memoria RAM este aici ca să te ajute.

Iar noi suntem ca să o ajutăm, venind cu reduceri substanțiale. Deja am făcut un lanț de procese care au ca obiectiv final performanța sistemului tău PC.

Ce plăci de memorie aduce campania de Black Friday?

În esență, toate configurațiile posibile de la toți jucătorii mari din industrie. Diferența cea mai mare dintre plăci le reprezintă categoria: DDR3 și DDR4.

Care este diferența dintre DDR3 și DDR4?

Evident, DDR4 este ultima aparație în materie de tehnologie, o noutate  care a debutat în 2014 și a fost construită special pentru aplicațiile de nivel înalt.

Avantajul unei plăci DDR4 este faptul că rulează la frecvențe mai mari decât DDR3-ul. Dacă o placă de tip DDR3 se oprește la frecvențe de 2133 MHz, de acolo DDR4  începe și urcă până la 3200 MHz. Ce înseamna asta în mod practic? DDR4 a fost conceput în special pentru configurațiile la capătul cel mai înalt al tehnologiei, de aceea fiind și oarecum limitat în ceea ce înseamnă implementarea.

Dezavantajul plăcilor DDR4, comparativ cu DD3, îl reprezintă prețul. Probabil că te așteptai la asta. Dar cu siguranță nu te așteptai ca reducerile de Black Friday să fie atât de mari. Cât despre performanță, diferențele dintre DDR3 și DDR4 sunt relativ mici, iar DDR4 încă este rezervat doar sistemelor de cea mai înaltă configurație. Un alt aspect în schimb care oferă superioritate îl reprezintă capacitatea, plăcile DDR4 oferind o alegere largă în ceea privește plăcile de 16 GB, pe când la DDR3 opțiunile sunt mai limitate.

Un alt aspect important care trebuie luat în considerare îl reprezintă latența CAS, care este timpul efectiv parcurs dintre momentul în care se primește comanda și momentul în care se procesează. Coeficientul CAS se măsoară în nanosecunde, și are tendința să fie mai mare pentru plăcile mai mari. Diferența dintre plăci este de nanosecunde sau fragmente de nanosecunde, dar pentru aplicațiile high-end se poate simți această diferență. Pentru majoritatea aplicațiilor în schimb, diferența este mult prea mică pentru a fi sesizabilă.

Pe lângă aceste lucruri trebuie avut în vedere și voltajul la care lucrează plăcile de memorie. Una din diferențele majore dintre generațiile de DDR îl reprezintă și voltajul, ceea ce înseamnă atât consum redus cât și o rată de transfer mai mare. Dacă o placă de tip DDR2 funcționează la 1.8V, o placă DDR3 funcționează la 1.8V iar DDR4 funcționează la 1.2V. Poate că pare o diferență insesizabilă, dar la sistemele care funcționează cu plăci multiple de memorie (iar acest scenariu este cel mai probabil) diferența se poate simți rapid, în special dacă se utilizează mai multe sisteme.

În mod final, decizia aparține doar de tine. Știi foarte bine ce configurație ai nevoie pentru sistemul tău, iar alegerea dintre DDR3 și DDR4 la fel ține de sistemul și de bugetul tău.

Noi tot ce putem să facem pentru tine este să îți oferim reduceri substanțiale la toate componentele IT, iar dacă dorești să mergi pe AMD Ryzen 7 sau Intel iCore 7, trebuie neapărat să mergi pe tot ceea ce este de top, pentru că dorești să îți faci cadou cel mai de top sistem.