iPad Black Friday 2020 • Ce reduceri s-au anuntat!

Vrei un cadou foarte la modă și foarte avansat pentru sărbătorile care vin?

Te bate gândul să iei o tabletă marca Apple dar bugetul te trage de mânecă? Uită de acest stres și bucură-te de reducerile de Black Friday.

Povestea ├«ncepe ├«n 1983, atunci c├ónd Steve Jobs a spus c─â visul lui este s─â construiasc─â ├«ntr-o zi un calculator care s─â poat─â fi integrat ├«ntr-o carte, pe care s─â o po╚Ťi purta cu tine ╚Öi pe care s─â o ├«nve╚Ťi s─â o utilizezi ├«n 20 de minute … ╚Öi chiar vrem s─â o facem cu o comunicare radio prin care s─â se poat─â conecta, f─âr─â fire, la toate calculatoarele din lume.

Sun─â cunoscut?

Apare apoi ├«n 1998 prima tablet─â Apple, Newton MessagePad100, dar care nu a avut un succes prea mare. Un concept foarte avansat pentru acele vremuri, dar re╚Ťinut de tehnologia existent─â.

Vine 2007 iar Apple lanseaz─â Apple iPhone, dispozitivul care avea s─â schimbe complet cursul companiei din California, dar ╚Öi a lumii telefoanelor mobile. Urmeaz─â apoi asaltul asupra lumii tehnologiei portabile, iar ├«n 2010 se na╚Öte primul iPad, faimoasa tablet─â pe care Steve Jobs ╚Öi-a dorit-o ├«n urm─â cu aproape 30 de ani ├«nainte. De fapt, iPhone-ul a fost g├óndit ini╚Ťial ca o tablet─â, dar apoi s-a luat decizia de a merge pe o variant─â smartphone.

Designul primului iPad se regăsește și în modelele contemporane, incorporând acel design unic, butonul de Home, un display performant și o cameră foto pe măsură.

Din 2010 modelele de iPad au evoluat an de an, dar conceptul a r─âmas acela╚Öi, a╚Öa c─â haide╚Ťi s─â trecem ├«n revist─â caracteristicile generale ale iPad-ului, care ├«l diferen╚Ťiaz─â de competi╚Ťie, indiferent de varianta ├«n care vine.

  1. Primul lucru pe care ├«l observ─âm cu lejeritate ├«l reprezint─â tehnologia Retina Display, tehnologie standard pe toate tabletele iPad. O tehnologie nou─â chiar ╚Öi ├«n lumea televizoarelor, Retina Display vine ├«n format mini, dar cu aceea╚Öi calitate superioar─â 5K HD. Experien╚Ťa display-ului este unul din punctele forte dintotdeauna ale iPad-ului.
  2. Greutate redus─â este un alt factor definitoriu, nu doar pentru iPad, ci pentru Apple cu totul. Dac─â celebrul MacBook nu dep─â╚Öe╚Öte 1.8 kg ├«n cea mai grea ╚Öi mai mare versiune, un iPad nu trece de 700 de grame, chiar ╚Öi la cea mai mare dimensiune. Iar versiunea Mini are chiar mai pu╚Ťin de 300 de grame. Designul c├ót mai sub╚Ťire ╚Öi greutatea c├ót mai redus─â sunt 2 obiective care au marcat fiecare genera╚Ťie de iPad.
  3. Legendara cameră foto care a pus Apple pe harta producătorilor de top în materie de camere foto. Aceeași cameră foto de pe iPhone, acum o găsești pe iPad. Nu are nevoie de nicio prezentare, iar calitatea este demonstrată an de an, lansare de lansare.

Așadar, acum că am trecut prin caracteristicile principale, să trecem la fiecare model în parte.

Modelul entry-level este iPad Mini, o tablet─â mic─â ca ╚Öi dimensiuni dar mare ca ╚Öi prezentare. Cu un display Retina de ultim─â genera╚Ťie, o camer─â foto de clas─â superioar─â, o rezolu╚Ťie de 2048 x 1536, micul Mini este gata s─â fac─â fa╚Ť─â tuturor tabletelor. Mic, u╚Öor ╚Öi foarte portabil, iPad Mini poate reprezenta tableta perfect─â pentru c─âl─âtorii pline de poze. Iar pentru c─â la aceast─â plaj─â de pre╚Ť competi╚Ťia este serioas─â, iPad Mini este unul dintre cele mai g├óndite produse Apple.

Trecem dup─â la iPad, care vine cu o diagonal─â mai mare, rezolu╚Ťie identic─â ╚Öi aceea╚Öi tehnologie Retina 5K. Pe l├óng─â diagonala m─ârit─â, prime╚Öti ╚Öi un procesor mai puternic. Aerul devine mai rarefiat ├«n acest sector de tablete, dar asta nu ├«nseamn─â c─â iPad-ul se poate culca lini╚Ötit, ├«ntruc├ót competitorii ├«l ├«ndeamn─â la progres constant.

Totu╚Öi, dac─â vrei s─â urc─âm ╚Öi mai sus pe scara ierarhic─â a tabletelor, vom ajunge la iPad Pro. Foarte pu╚Ťine tablete se pot compara cu iPad Pro. V├órful de gam─â iPad, iPad Pro reprezint─â toat─â tehnologia de top Apple, ├«nghesuit─â ├«ntr-o tablet─â. Nu se face rabat de la nimic ╚Öi totul este secundar topului: display cu tehnologie de top, diagonal─â de top, camer─â foto de top, procesor de top. Aici este totul sau nimic. Iar iPad Pro are grij─â ca s─â r─âm├ón─â ├«n topul tuturor tabletelor. Singurul dezavantaj al iPad Pro-ului este c─â nu s-a f─âcut rabat de la nimic, inclusiv de la buget. Cele mai scumpe ╚Öi mai avansate tehnologii, toate reunite ├«n aceast─â tablet─â.

Pe care ├«l recomand─âm noi? Pe care ╚Ťi-l permite bugetul cel mai mult, chiar ╚Öi cu reducerile de Black Friday. ╚śtim c─â sunt costisitoare, de aceea am redus pre╚Ťurile c├ót am putut de mult.