Care sunt cele mai căutate produse de Black Friday?

De la prima ediție, care a avut loc în anul 2011, și până în prezent, Black Friday a devenit cel mai cunoscut eveniment de reduceri la nivel național. Sărbătoarea reducerilor, împrumutată de la americani, reprezintă pentru români ocazia ideală pentru a cumpăra produse care se aflau pe lista de așteptare din cauza prețurilor ridicate sau a bugetului limitat de cumpărături.

An de an, din ce în ce mai multe persoane așteaptă perioada de reduceri Black Friday pentru a-și achiziționa produsele aflate pe lista de cumpărături pe termen lung. Un studiu realizat de Kantar România în anul 2021 ne arată că 90% dintre români au declarat că au auzit despre Black Friday, peste 45% dintre ei susținând că au de gând să cumpere cel puțin un produs cu această ocazie.

Când este Black Friday România?

La noi în țară, data oficială la care are loc evenimentul de reduceri Black Friday variază de la an la an și diferă în funcție de magazin. În ultimii ani, cei mai mari retaileri online din România au plasat campania de Black Friday undeva pe la mijlocul lunii noiembrie, astfel încât să se desfășoare în condiții cât mai bune. De exemplu, anul acesta, data oficială la care are loc Black Friday România este 11 noiembrie 2022. Totuși, sunt comercianți care aleg să organizeze evenimentul mai devreme și să se întindă pe durata a mai multe săptămâni.

Ce produse sunt cele mai căutate de Black Friday?

După fiecare ediție a campaniei de Black Friday se adună statisticile de vânzări ale magazinelor online și se alcătuiește un top cu cele mai vândute produse din perioada respectivă. Așa se face că putem observa cum, dacă la începuturile evenimentului cele mai vândute produse erau cele din categoria de electronice, acum preferințele românilor s-au schimbat în mare parte.

În ultimii ani, cele mai căutate și vândute produse în perioada de reduceri Black Friday au fost următoarele:

  • smartphone-uri şi smartwatch-uri;
  • televizoare şi sisteme audio;
  • produse pentru casă şi îngrijirea locuinței;
  • electrocasnice mici, de tipul cuptoarelor cu microunde, espressoarelor sau roboților de bucătărie;
  • articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii;
  • produse de îngrijire personală;
  • băuturi alcoolice şi cafea;
  • jucării și articole pentru copii;
  • electrocasnice mari, precum frigidere şi maşini de spălat.

Anul trecut, la mare căutare au fost și pachetele de servicii medicale sau reducerile la pachete turistice, care au înregistrat și ele vânzări destul de bune. Totodată, au fost și produse surpriză care s-au vândut de Black Friday, printre acestea numărându-se mii de litri de combustibil, aur și monede, proiecte de case sau automobile.