Cât țin reducerile de Black Friday?

Black Friday a devenit ușor cel mai cunoscut eveniment de reduceri atât la nivel național, cât și internațional. An de an, românii așteaptă cu nerăbdare să vadă care vor fi cele mai bune reduceri și ce se merită să cumperi în perioada de Black Friday. Cu lista pregătită, fiecare dintre noi așteaptă prima dată să se anunțe data la care va avea loc campania de reduceri, dar și perioada de desfășurare a acesteia.

Când este Black Friday România?

Spre deosebire de continentul american, acolo unde reducerile de Black Friday au loc în vinerea de după Ziua Recunoștinței, de obicei ultima vineri din lună, la noi în țară data oficială la care începe campania cu cele mai mari reduceri din an a suferit câteva modificări în ultimii ani, fiind plasată acum pe la mijlocul lunii noiembrie. Anul acesta, marile magazine online au anunțat că vor da startul campaniei de Black Friday România la data de 11 noiembrie 2022.

Cât țin reducerile de Black Friday?

Sărbătoarea originală a reducerilor de Black Friday ține o singură zi și marchează începutul sezonului de cumpărături de iarnă. Comercianții organizează această campanie pentru a scăpa de stocuri și a face loc noilor produse de sezon, oportunitatea fiind una excelentă pentru clienți, care pot profita acum de prețurile reduse chiar și cu 90% în unele cazuri.

La noi în țară, sunt magazine care respectă tradiția și aleg să țină campania activă doar pe parcursul unei singure zile, cum este eMAG, dar sunt și comercianți care aleg să înceapă mai devreme și să desfășoare campania de reduceri pe parcursul mai multor zile sau săptămâni. Această decizie ține și de stocurile disponibile – dacă ai foarte multe produse pe care trebuie să le vinzi, e normal să prelungești campania pe mai multe zile, pentru a crește probabilitatea de cumpărare.

Pentru a vedea exact cât țin reducerile pentru fiecare comerciant în parte, îți recomandăm să cauți o listă cu magazinele participante la campanie și să te interesezi pe site-ul fiecăruia când a anunțat că va organiza Black Friday 2022.

Care sunt cele mai cumpărate produse de Black Friday?

În perioada reducerilor de Black Friday, produsele cele mai căutate și cumpărate din ultimii ani au fost următoarele:

  • smartphone-uri şi smartwatch-uri;
  • televizoare şi sisteme audio;
  • produse pentru casă şi îngrijirea locuinței;
  • electrocasnice;
  • articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii;
  • produse de îngrijire personală;
  • băuturi alcoolice şi cafea;
  • jucării și articole pentru copii.

Dacă ai lista de cumpărături întocmită, nu îți rămâne decât să te documentezi din timp, iar Black Friday te va ajuta să pui la punct toate achizițiile pe care le ai în plan.