10 sfaturi pentru cumpărături inteligente de Black Friday

Black Friday este prin excelență perioada de reduceri cea mai așteptată de către consumatorii din întreaga lume. Cei care știu cum să profite la maxim de această oportunitate se pregătesc din timp pentru cumpărături și vor face cu siguranță cumpărături avantajoase pentru economiile lor.

Sfaturi pentru cei care vor să cumpere inteligent de Black Friday

Perioadă în care comercianți din toată țara oferă reduceri și oferte impresionante, Black Friday România reprezintă o șansă extraordinară de a economisi și de a te bucura de produse pe care poate că nu ți le-ai fi permis într-un alt context sau poate nu considerai că au o calitate atât de bună, care să le justifice prețul. Pentru a profita așa cum trebuie de oportunitățile cu care vine Black Friday, îți recomandăm să citești și să urmezi sfaturile de mai jos, care îți vor fi de mare ajutor dacă ești deschis la ele.

  1. Ai grijă la buget

Cu siguranță bugetul este cel mai important aspect atunci când vine vorba de cumpărături, indiferent că ne referim la cele obișnuite sau la cumpărăturile care însoțesc campanii precum Black Friday. Trebuie să gândești realist și să vezi exact cât îți poți permite să aloci cumpărăturilor din această perioadă. Un buget bine gândit te va ajuta să nu depășești limitele posibilităților tale și să eviți cumpărăturile impulsive.

  1. Prioritizează-ți cumpărăturile

Un alt sfat de ajutor este să îți faci o listă de cumpărături, după care să prioritizezi produsele în funcție de nevoile tale cele mai acute, dar și de oportunitatea de economisire pe care ți-o oferă. Acest pas te va ajuta să te concentrezi așa cum trebuie pe obiectivele tale și să eviți să cumperi produse de care nu ai nevoie.

  1. Documentează-te

O parte dintre comercianți preferă să își facă cunoscute ofertele încă dinainte de începerea Black Friday, pentru a-i atrage pe consumatori și pentru a-i ține aproape. Noi te sfătuim să începi să cauți ofertele și reducerile în avans, pas pentru care te poți folosi de site-uri precum blackfriday.ro, care te ajută să vezi ce magazine și-au anunțat participarea la Black Friday, dar și ofertele lor anticipate. 

  1. Compară prețurile

Dacă ți-ai stabilit lista de cumpărături, atunci cu siguranță ai început să cauți fiecare produs la mai multe magazine, pentru a putea face o comparație de preț. Acest pas te poate ajuta nu doar să vezi cum sunt prețurile raportat la comercianții din piață, dar și care a fost evoluția lor pe parcursul anului. Există site-uri de comparație a prețurilor care fac toată treaba în locul tău. Tot ce trebuie să faci este să le cauți și să fii atent la oferte.

  1. Abonează-te la newslettere

De obicei, comercianții se folosesc de newslettere pentru a crea anticipare, dar și pentru a-și fideliza clienții actuali. Dacă te abonezi la newsletterele magazinelor care te interesează, nu doar că vei ști exact când vor da startul reducerilor, dar te poți bucura și de promoțiile speciale pentru clienții lor.

  1. Caută cupoane și coduri de reducere

În cazul în care nu obișnuiești să cauți cupoane și coduri de reducere atunci când faci cumpărături, ar trebuie să încerci. Unde le poți găsi? Ei bine, așa cum am menționat mai sus, există comercianți care oferă coduri speciale de reduceri pentru abonații la newsletter, însă aceasta nu este singura variantă de a le obține. Poți căuta inclusiv pe aplicația ta bancară, deoarece sunt bănci care au parteneriate cu diferite magazine și oferă reduceri în cazul plăților online.

  1. Fii atent la păcăleli

Dacă găsești reduceri care par prea bune pentru a fi adevărate, acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă, care te atenționează că ceva e în neregulă. Cercetează cu atenție acest tip de oferte.

  1. Stai departe de cumpărăturile impulsive

Evită să te lași presat de timp și ai grijă să nu cazi pradă reducerilor care pot părea irezistibile. Gândește-te bine dacă ai nevoie de produsul respectiv și dacă se merită să îl achiziționezi.

  1. Verifică ofertele în mod constant

Fiind un eveniment așteptat de atât de mulți consumatori, de Black Friday te poți confrunta cu problema epuizării rapide a stocurilor, motiv pentru care trebuie să fii foarte atent la produsele pe care vrei să le achiziționezi și să le verifici în mod constant, pentru a nu pierde ofertele.

  1. Păstrează facturile și chitanțele

După ce faci achizițiile, asigură-te că păstrezi toate documentele de plată, care îți vor fi necesare în cazul în care nu ești mulțumit de produs și vrei să faci retur.

Aceste sfaturi te vor ajuta să profiți la maxim de Black Friday și să faci cumpărături inteligente, fără să faci compromisuri de calitate. Ele sunt simplu de urmat și reprezintă cei mai importanți pași pe care îi poți urma pentru a avea un Black Friday reușit.