Black Friday – ocazia perfectă pentru a economisi

Pentru cei care se întreabă de ce Black Friday este atât de popular și ce îl face să fie cel mai așteptat eveniment de reduceri din an, răspunsul cel mai simplu și ușor de intuit este îmbrăcat în jurul conceptului de reduceri. 

Discount-uri, promoții, oferte, prețuri mici sau reduceri impresionante sunt doar câteva dintre expresiile sau cuvintele asociate cel mai des cu Black Friday, și pe bună dreptate. Până la urmă, indiferent de situație, scopul campaniei de Black Friday este să vândă cu ajutorul reducerilor de preț – orice altceva este de prisos când e vorba de acest eveniment.

Când este Black Friday România?

În ultimii ani, Black Friday sau Vinerea Neagră, după cum mai este cunoscut evenimentul de reduceri la noi în țară, a început să fie organizat pe la mijlocul lunii noiembrie, astfel încât să se evite aglomerația cauzată de cele două libere naționale de la final de lună, în apropierea cărora ar fi avut loc sărbătoarea originală. În funcție de decizia fiecărui comerciant, campania de Black Friday România poate ține o singură zi sau se poate întinde pe durata a mai multe săptămâni.

Cum să economisești de Black Friday?

Nu există nicio îndoială asupra faptului că Black Friday reprezintă o oportunitate extraordinară pentru cei care vor să economisească. Prețurile mici din această perioadă cu greu pot fi egalate de alte oferte din timpul anului, motiv pentru care cel mai bine este să te documentezi din timp și să profiți cât mai mult de ocazia de a economisi pe care ți-o oferă Black Friday.

Lista de cumpărături pentru Black Friday

Pentru a cumpăra cât mai eficient, întocmește din timp lista de cumpărături și prioritizează produsele în funcție de importanța, dar și de valoarea lor. Dacă bugetul nu îți permite să achiziționezi toate lucrurile de pe listă, cel mai bine este să te îndrepți către cele mai scumpe produse, unde reducerile se vor simți destul de bine în buzunarul tău.

Documentarea pentru Black Friday

După ce ai lista de cumpărături gata, poți începe să cauți produsele pe diferite site-uri și să vezi unde găsești cele mai bune oferte din momentul actual. Apoi, caută o listă cu magazinele participante la campania de Black Friday și vezi dacă retailerii la care ai găsit produsele au anunțat că vor participa la acest eveniment de reduceri. Dacă răspunsul este unul pozitiv, creează-ți cont pe magazinul online și adaugă produsele în coș sau la favorite, de unde îți va fi ușor să monitorizezi schimbarea de preț care va fi în ziua campaniei.

Reduceri în plus de Black Friday

Un alt aspect de care poți ține cont pentru a economisi în această perioadă este că unele magazine oferă reduceri extra pentru cei care comandă prima dată sau se abonează la newsletter. Poți urmări și acest tip de promoții, pe care le vei putea cumula cu reducerile de Black Friday pentru a economisi cât mai mult.