Cât de reale sunt reducerile de Black Friday?

Având în vedere faptul că Black Friday este cel mai cunoscut eveniment de reduceri din tot anul, era imposibil să nu se bucure și de câteva critici din partea celor care refuză să cumpere în această perioadă, pe motiv că întreaga campanie ar fi o înșelăciune.

Într-adevăr, au fost câteva situații în care magazinele au apelat la practici înșelătoare pentru a afișa reduceri mai mari la unele produse, dar chiar și acolo tot era o scădere de preț față de restul anului. Și totuși, cât de reale sunt reducerile de Black Friday? Merită să aștepți Black Friday România pentru cumpărături sau poți la fel de bine să cumperi produsele la prețuri apropiate și în restul anului? La aceste întrebări vom încerca să îți răspundem în cele ce urmează.

Sunt reale reducerile de Black Friday?

Pentru a ne da seama dacă reducerile de Black Friday sunt reale sau nu, trebuie în primul rând să înțelegem cum funcționează politicile de preț din piață. Pe parcursul anului, prețurile se schimbă destul de des, iar anul acesta am fost martori la majorări de prețuri destul de mari, datorate creșterii prețului combustibililor, dar și al utilităților. Sunt magazine care au apelat la măsuri destul de drastice pentru a ține sub control cheltuielile cu energia electrică și gazul, lucrurile fiind destul de complicate și pentru magazinele online, care au suferit în urma creșterilor de preț la combustibili. Era imposibil ca această schimbare să nu se reflecte și în prețurile de vânzare.

De Black Friday, există mai multe categorii de reduceri, iar comercianții le aplică în funcție de strategia de vânzare din perioada următoare. Pentru produsele care ies din sezon sau care urmează să fie înlocuite în piață de variante noi, reducerile aplicate vor fi dintre cele mai mari, așa încât să se scape de stocuri. Celelalte produse vor beneficia și ele de reduceri, dar procentele vor fi mai mici decât în primul caz. Un lucru este sigur – indiferent de situație, poți avea încredere în faptul că prețul a fost redus cu adevărat și nu este vorba de un discount complet artificial.

Merită să aștepți Black Friday pentru cumpărături?

Dacă nu ai o necesitate imediată, cu siguranță se merită să aștepți campania de reduceri Black Friday pentru a cumpăra tot ce ai pe listă. Reducerile sunt reale și te vor ajuta să economisești destul de mult, mai ales anul acesta, când bugetul tău de cumpărături a avut cu siguranță de suferit. Totodată, această perioadă de reduceri este perfectă și pentru a scăpa de grija cadourilor pentru sărbătorile de iarnă ce se apropie.