Cum să cumperi chibzuit de Black Friday?

Anul acesta, mai mult ca oricând, bugetul nostru de cumpărături a suferit în urma situației economice din țară, astfel că cel mai probabil a fost nevoie să amânăm achiziționarea anumitor produse care poate nu erau atât de importante. Totuși, Black Friday se apropie, iar această ocazie ne poate ajuta să revenim la lista de cumpărături și să ne permitem măcar o parte din ce avem trecut acolo.

Când este Black Friday 2022?

În acest an, data oficială la care au anunțat cele mai mari magazine online de la noi din țară că vor organiza campania de reduceri Black Friday este 11 noiembrie 2022. Deși destul de îndepărtat față de data la care se organizează evenimentul la nivel internațional, Black Friday România se anunță că va fi la fel de bun ca în anii trecuți, cu reduceri ce pot ajunge și la 90% în unele cazuri.

Sfaturi pentru a cumpăra înțelept de Black Friday

Știm că bugetul tău de cumpărături nu mai este la fel ca în anii trecuți și că în unele cazuri e destul de greu să alegi cele mai bune oferte, care să aibă grijă de buzunarul tău. Pentru a te ajuta, am pus la punct câteva sfaturi care îți vor face alegerea mai ușoară și te vor învăța cum să fii chibzuit cu resursele financiare de care dispui.

  1. Stabilește și prioritizează produsele de pe lista de cumpărături

De câte ori ți s-a întâmplat să mergi la supermarket cu lista de cumpărături făcută de acasă, dar să realizezi că la final ai cumpărat multe produse care nu erau în plan? Pentru a evita o situație de genul ăsta, cel mai bine este să îți întocmești o listă de cumpărături care să conțină exact produsele de care ai nevoie. 

După ce e gata lista, în cazul în care nu ești sigur că vei putea acoperi toate cheltuielile pe care le presupune, prioritizează produsele în funcție de cele care îți sunt necesare cât mai repede, dar și în funcție de valoarea lor. Mai degrabă alegi un frigider care are 20% reducere de Black Friday decât un cuptor cu microunde care să zicem că beneficiază de un discount de 50%, deoarece suma economisită este mai mare în primul caz.

  1. Interesează-te de plata în rate

Unele magazine online îți oferă posibilitatea de a achita produsul în mai multe rate, de obicei fără dobândă. După ce e gata lista de cumpărături, caută produsele la diferiți comercianți și vezi dacă îți pot oferi această posibilitate de plată. Dacă și-au anunțat și participarea la Black Friday, atunci nu îți rămâne decât să aștepți evenimentul pentru a te bucura de reduceri.

  1. Vezi dacă poți beneficia de reduceri extra

Există multe magazine online care oferă discounturi suplimentare pentru cei care se abonează la newsletter sau pentru clienții noi care plasează o comandă online sau din aplicație. Caută aceste promoții pe site-urile unde ai găsit produsele de care ai nevoie și poate ai noroc de un discount în plus în perioada de reduceri Black Friday.

Documentează-te din timp pentru un Black Friday chibzuit și bucură-te de cele mai mari reduceri din an.