Cum să economisești înțelept de Black Friday?

Vedem cum în ultimul an toate prețurile au sărit în aer și este din ce în ce mai greu să ne calculăm bugetul astfel încât să fie de ajuns pentru tot ce ne-am planificat. Peste tot în jur se aude numai despre scumpiri – alimente, haine, combustibili, electrocasnice, utilități, materiale de construcții și aproape orice este de cumpărat. 

Gândul că nu știm cum vor evolua lucrurile ne poate face să renunțăm la plăcerile personale și să lăsăm pe mai târziu cumpărăturile care nu sunt esențiale. Totuși, Black Friday România se apropie și aceasta reprezintă cu siguranță perioada cea mai potrivită pentru a economisi. Prețurile reduse chiar și cu 90% ne vor fi de mare ajutor în ceea ce privește încadrarea în bugetul de cumpărături.

Când este Black Friday 2022?

Anul acesta, data oficială la care are loc evenimentul Black Friday România este 11 noiembrie. Spre deosebire de continentul american, unde sărbătoarea reducerilor ține doar o singură zi, la noi în țară se practică destul de mult extinderea reducerilor pe o perioadă mai mare de timp, de la câteva zile la câteva săptămâni. Totuși, rămân și retaileri care respectă tradiția și au anunțat că reducerile vor fi disponibile doar o singură zi.

Ce produse vor fi la reduceri de Black Friday?

Anii trecuți ne-au surprins cu reduceri la cele mai neașteptate produse, printre care putem include servicii medicale, pachete turistice, aur și monede, case sau automobile. Pe lângă acestea, se alătură și produse dintre cele mai diverse pentru casă și grădină, astfel că există posibilitatea să găsești reduceri destul de bune și la materiale de construcții sau diferite echipamente de specialitate.

Printre cele mai căutate și vândute produse în perioada de reduceri Black Friday se numără:

  • smartphone-uri şi smartwatch-uri;
  • televizoare şi sisteme audio;
  • produse pentru casă;
  • electrocasnice; 
  • produse din categoria de fashion;
  • produse de îngrijire personală;
  • băuturi alcoolice şi cafea;
  • jucării și articole pentru copii.

Sfaturi pentru a economisi înțelept de Black Friday

Ca să te asiguri că bugetul tău de cumpărături nu va suferi modificări nedorite în perioada de Black Friday, îți recomandăm să îți faci din timp o listă cu produsele de care ai nevoie. După întocmirea listei, caută produsele la mai multe magazine și urmărește periodic prețurile, astfel încât atunci când începe campania de Black Friday să știi deja unde poți găsi cele mai bune oferte. Pentru a-ți fi mai ușor, poți să îți creezi din timp cont pe site-urile respective și să adaugi produsele în coș sau la favorite.

Dacă ești atent la prețuri și nu te lași furat de febra cumpărăturilor, Black Friday se poate transforma în cea mai bună perioadă din an pentru toate tipurile de achiziții.