Pregătește-te din timp și evită stresul de Black Friday

Cea mai cunoscută și așteptată perioadă de reduceri din an vine și cu cele mai multe emoții în ceea ce privește cumpărăturile. Oare mai găsesc produsele pe stoc? Oare acum sunt cele mai bune reduceri sau să mai aștept câteva ore? O fi probleme cu livrarea, în cât timp să mă aștept că primesc produsele? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care ne preocupă în perioada de Black Friday și ne pot crea un sentiment de anxietate sau stres.

Nu trebuie să îți faci griji, dacă urmezi câțiva pași importanți înainte de începerea campaniei de reduceri Black Friday, atunci totul va fi mult mai ușor și vei avea siguranța că deciziile pe care le iei sunt cele mai bune.

Când este Black Friday România?

Primul pas pentru a evita stresul cumpărăturilor în perioada de Black Friday este să știi cu exactitate data la care fiecare magazin va da startul campaniei. De obicei, evenimentul are loc pe la mijlocul lunii noiembrie și poate ține o zi sau chiar câteva săptămâni, în funcție de ceea ce decide fiecare comerciant. Anul acesta, data oficială la care va avea loc Black Friday România, în care vor fi și cele mai mari reduceri din toată perioada, este 11 noiembrie 2022.

Cum să eviți stresul de Black Friday?

Pentru a evita stresul pe care îl provoacă agitația după cumpărături de Black Friday, îți recomandăm să urmezi câțiva pași simpli, care îți vor fi de ajutor atât în această perioadă, cât și în restul anului.

  1. Fă-ți din timp lista de cumpărături

Pentru a te asigura că valul mare de reduceri nu te va face să cumperi produse de care nu ai nevoie, fă-ți din timp o listă de cumpărături și ordonează produsele în funcție de importanța fiecăruia. Totodată, dacă bugetul tău este limitat, încearcă să te îndrepți către acele produse care au o valoare mare și la care reducerile se vor simți în economii.

  1. Informează-te

Una dintre cele mai importante etape din procesul de pregătire pentru Black Friday este informarea. Vezi exact când are loc campania de reduceri la nivel național și data la care fiecare magazin participant care are la vânzare produsele ce te interesează anunță că va da startul ofertelor.

  1. Fă-ți cont pe magazinele online

După ce ai găsit produsele de care ai nevoie la diferite magazine, recomandarea noastră este să îți faci cont pe site-urile respective și să le adaugi la favorite. Astfel, vei putea monitoriza schimbările de preț și îți vei ușura procesul de comandă online.

  1. Creează-ți așteptări realiste

Nu în ultimul rând, trebuie să fii conștient de faptul că livrările pot avea întârzieri destul de mari, perioada fiind una foarte aglomerată pentru curieri. În funcție de timpul de livrare afișat de comerciant, îți mai poți lua tu o marjă de câteva zile în care e posibil să se întârzie cu livrarea comenzii.

Urmează pașii de mai sus și cu siguranță vei fi liniștit cu ocazia cumpărăturilor de Black Friday.