Produse surpriză vândute de Black Friday

Treptat, Black Friday a ajuns să fie cel mai cunoscut eveniment de reduceri din toată lumea. La noi în țară, prima ediție de reduceri Black Friday a fost organizată în anul 2011, de către trei mari magazine online de la vremea respectivă.

Dacă în 2012 puțin peste 25% dintre cei chestionați auziseră de Black Friday, iată că un sondaj realizat în 2021 de către cei de la Kantar România ne arată că 90% dintre români știau de eveniment și peste 53% dintre ei aveau în plan să cumpere cel puțin un produs cu această ocazie.

Când este Black Friday România?

De obicei, evenimentul de reduceri Black Friday România se organizează în luna noiembrie. Ziua oficială, cu cele mai multe reduceri, este cea la care anunță marile magazine online că încep campania de Black Friday, printre care eMAG și Flanco. Totuși, fiecare comerciant decide la ce dată vrea să înceapă campania de Black Friday și care va fi perioada acesteia de desfășurare. Dacă unele magazine preferă să țină campania activă doar pe parcursul unei singure zile, sunt și magazine care întind reducerile pe toată durata lunii noiembrie.

Ce produse surpriză s-au vândut de Black Friday?

Cu toții știm cam care sunt cele mai populare categorii de produse ce se vând în perioada de Black Friday, de la frigidere, televizoare sau mașini de spălat și până la laptopuri sau smartphone-uri. Cu toate acestea, în ultimii ani au fost vânzări și la câteva categorii surprinzătoare de produse, pe care vi le prezentăm în cele ce urmează.

  1. Imobiliare

Încă de la primele ore ale începerii campaniei de Black Friday de anul trecut, pe lista cumpărăturilor a fost o casă cu etaj, fiind și prima casă vândută online de Black Friday. Tot din această categorie, în anii trecuți au fost scoase la vânzare și apartamente sau proiecte imobiliare.

  1. Automobile

Black Friday din anii trecuți a venit cu un număr de 9 comenzi în domeniul automobilelor. Totodată, o surpriză a fost și vânzarea a 45.600 litri de carburant. De Black Friday au mai fost disponibile și vouchere pentru închirierea de mașini sau rulote.

  1. Aur și monede

Pe lista produselor speciale care s-au vândut anul trecut în perioada de reduceri Black Friday putem include și cele 2,4 kilograme de aur și monede.

  1. Pachete turistice

Fie că vorbim de un city break sau de un sejur complet cu cel puțin 5-7 nopți, pachetele turistice care au beneficiat de reduceri în perioada de Black Friday au avut un succes destul de mare, înregistrându-se un total de 935 nopți de cazare. Cele mai populare destinații de călătorie sunt cele montane, dar și cele balneoclimaterice.

  1. Multe altele

Pe lângă categoriile enumerate mai sus, în topul produselor surpriză vândute de Black Friday putem pune și serviciile medicale, serviciile de telefonie sau chiar vouchere la zboruri. Indiferent de ce ai nevoie, cu siguranță de Black Friday vei găsi cea mai bună ofertă!